Workshop: Nutritia si cum o putem imbunatati

Workshop: Nutritia si cum o putem imbunatati

Descrierea cursului

 

Ne confruntăm cu o epidemie de obezitate, în care aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume sunt supraponderali și 650 de milioane sunt obezi. Aceasta contribuie enorm la o creștere semnificativă a bolilor cronice precum diabetul de tip 2 și a afecțiunilor cardiace. Aceste afecțiuni cronice sunt în mare măsură prevenibile urmând o dietă sănătoasă combinată cu un stil de viață activ.

Aceast curs în nutriție va fi de mare interes pentru toți cursanții și profesioniștii din domeniul sănătății care ar dori să învețe fundamentele științei nutriției. Oferă o privire aprofundată asupra macronutrienților și micronutrienților și modul în care acestea sunt esențiale pentru ca organismul nostru să crească și să rămână sănătos.

Modulul 1: Introducerea în nutriție va începe prin a discuta despre nutriție și nutrienți. Veți înțelege conceptul de echilibru energetic, BMR [rata metabolică bazală], TDEE [cheltuieli zilnice totale pentru energie], să vă dați seama cum să le calculați folosind anumite ecuații și formule.

Modulul 2: Macronutrienții, adică carbohidrați, proteinele ​​și grăsimile. Vom afla totul despre ele, inclusiv clasificările, tipurile, sursele de alimente, funcțiile și cerințele lor.

Modulul 3: Micronutrienții. Vom discuta despre vitamine, minerale, fibre, probiotice și apă. Vom face o discuție în profunzime cu privire la funcțiile importante pe care acești micronutrienți le îndeplinesc în corpul uman, la cele mai bune surse alimentare și simptomele care pot apărea în cazul în care avem deficiența unui nutrient in dieta noastră. Vi se va oferi, de asemenea, un tabel, care prezintă valorile lor zilnice, limita adecvată și limitele superioare tolerabile.

Modulul 4 Vă va oferi 14 orientări nutriționale și 15 idei de gustări sănătoase și cel puțin câteva planuri de dietă atât vegetariene, cât și non-vegetariene.

 

Pentru cine este cursul?

-Oricine dorește să învețe cum să mănânce sănătos și să înțeleagă fundamentele științei nutriționale

Până la sfârșitul acestui curs, ce veți învăța?

-Înțelegeți care sunt Macronutrienții și rolul pe care îl joacă în corpul nostru

-Înțelegeți rolul pe care îl joacă micronutrienții, fibra, probioticele și apa în corpul nostru

-Înțelegerea echilibrului energetic. Modalități ușoare de a determina BMR, TDEE

-Aflați principalele surse de carbohidrați / proteine ​​/ grăsimi și descoperiți cerințele zilnice estimate.

& mult mai mult!

Locatie: Sportify Fitness Center – Ramnicu Valcea – www.sportify.ro

Data: 26 Ianuarie 10:30 – 13:30

Teacher: Dumitrescu Mircea

Contact: mircea@sportify.ro

Plata se poate face online sau la receptie la intrare.

Leave a Reply